Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Beretning fra Blåbjerg Plantage 2013-10-20

Peter Andersen, Morten Dommerby, Frederik Svendsen, Steffen Søvsø og Martin Thomsen stillede søndag d. 20. oktober til start i 2013 udgaven Invita MTB race i Blåbjerg Plantage. 649 deltagere fordelt i forskellige klasser. Første mand i ilden var Morten Dommerby, som havde fedtet sig til en start i motions klassen og derfor kunne nøjes med 2 omgange. Det blev til en placering som nr. 26 og det siger vel mere om niveauet i motionsklassen end om Morten, som vi ved kan køre stærkt både op og ned. Bagefter ydede han og familien god støtte på rævebjerget. Tak for det.

Det resterende slæng skulle samlet til start kl.13.30, Peter Andersen i H50 med 3 omgange og resten i Sport måtte ud på en ekstra og køre i alt 4 omgange. Vejret var ok og sporet var lettere fugtigt. Der var intet og klage over bortset fra at Søvsø og jeg var havnet noget længere tilbage i startblokken end godt var. Da starten går, blev der som altid holdt på. Jeg fandt hurtigt ud af, at vores placering i blokken, faktisk passede meget godt med styrkeforholdet til de andre ryttere. Det vidnede om et stærkt felt og det var det også. Søvsø satte tempoet og jeg hægtede mig på hans baghjul. Han er en flot fyr, selvom han sidder skævt på cyklen! Frede lå længere tilbage og kæmpede hårdt. Han er tydeligvis ikke vant til Fransk lige før et løb (Hotdog). Den Gamle måtte vente et minuts tid med at starte. Peter havde travlt op til løbet med at smide ”vægt” i skovbunden. En 2-3 gange vil jeg gætte på efter at have set hans cykelbukser efter løbet! Det var IKKE chokolade som Frede troede. Godt vi fik ham stoppet!

Søvsø's lead out mistede lidt kadence lidt før toppen af bakken og jeg besluttede mig for at holde på lidt endnu i håb om at finde en 'hurtig' gruppe og hægte mig på. Den fandt jeg og efter at have holdt på i 5 km med en puls langt inde i det røde felt, måtte jeg slippe og falde tilbage på syregrænsen. Søvsø holdt afstanden ca. 1 minut længere tilbage. Han så frisk ud, så jeg overvejede et øjeblik om jeg skulle falde tilbage og lave en alliance. Jeg besluttede mig dog for at holde mig på min syregrænse og køre mit eget løb, så måtte han jo komme til mig. Der skulle doseres rigtigt med kræfterne og jeg turde ikke køre over evne, da Rævebjerget er en skrap fornøjelse med en 36 tands skive foran. Jeg blev hentet af et par stykker undervejs, men holdt mig i skindet indtil sidste omgang hvor folk begyndte at betale prisen. Her fik jeg valuta for at have holdt igen og jeg fik hentet 5 placeringer ind og endte som nr. 21 samlet. Ikke prangende, men fuldt tilfredsstilende og nok et af de bedst disponerede løb jeg har kørt i år.

Frederik havde en uheldig punktering på første runde og som cykelmekaniker ejer man selvfølgelig ikke grej, så han måtte trække slukøret i mål.
 Steffen Søvsø, manden der aldrig giver op, kom ind på en flot 26. plads og var klar til at gå i seng da han passerede mål stregen. Godt kæmpet og jeg er sikker på at MTB Randers har gjort et godt ”køb” her til næste sæson.

Peter og hans førerhund Max. kørte som sædvanligt et veldisponeret løb og det rakte til en 1. Plads i H50. Så kom MTB Randers endelig på skamlen og nok ikke sidste gang med Peter.

Frederik og jeg har nu kørt med Peter til en del løb efterhånden og det er næsten uanset hvor vi kommer hen i landet, så har Peter oplevet et eller andet i forbindelse med en by, skov eller lignende. Da vi køre igennem Tarm siger Peter ”Her har jeg spillet Tennis” Jeg kunne se Bette Frede sidde og rulle med øjnene i bakspejlet, så jeg svarer: ”Gu har du da ej, her er da ikke en skid herude” Jo siger Peter, Vi spillede Tarm Open og jeg kom i finalen.

Det var altså lige før at Peugeot´en sejlede i grøften. Føj for en griner vi fik os der, ja tak  Nå, men vi må se om der dukker flere staldtips og anekdoter op fra H50 mesteren næste gang vi skal på tur.

Tak til Mikael Bech for lån af fotos

Link til video fra løbet 


”Vi ses i sporet”

Martin Thomsen
 

 
Du er her: Home Beretning Blåbjerg Plantage