Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Løbsberetning - Morsø d. 09. april

Fra den erfarende licens-rytter

MTB Randers Licenstrup (Guldtruppen) skulle mødes kl. 08:00 ved afkørslen til Randers C. Klub-formanden var naturligvis kommet før alle andre for lige at se faciliteterne an på mødestedet. Intet er overladt til tilfældighederne når Guldtruppen tar´ på tur. Gennem formandens tonede ruder kunne man ane et af truppen store håb Anton (Young Gun)). Bare 19 år men med knurhår som en hvalros og power så det brager i de veldrejede plejlstænger. Med skarpladte cykelanhængere og ”noget” i dunkene rullede de første ind på pladsen….- roligt, majestætisk og med det der udtryk i ansigtet hvor man tydeligt ser at nu er det alvor… Allan Blach, Lars Hjuler Andersen, Klaus ”Mågen” Rasmussen, Rene Brandt, Mikkel Dam Petersen m. viv, Per ”Guldhakkeren” Bonde, Jakob Fink Andersen, Morten ”Reffer city” Dommerby, Peder ”Sagan” Morsing.

Teddy ”Gulddrengen” Pedersen havde haft en helvedes uge med cykeldefekt, influenza og hold i ryggen. Han var ude, og det til stor ærgrelse for os alle. I truppens tjeneste tilsidesatte ”Guldsmeden” denne weekend sine egene ambitioner og blev hjemme (hos familien).       

Okay, stemningen blev hurtigt munter, og den sædvanlig løsslupne jargon blev fundet frem. Der blev sparket lidt dæk inden vi satte os i bilerne og drog mod det nordvestlige Jylland. God 1,5 time senere rullede konvojen ind på stævnepladsen… roligt, majestætisk…

Rasmus Sørensen, klubbens yngste licenshåb i U13 og farmand Peter (Mullev) Sørensen var draget afsted på egen hånd og sluttede sig til Guldtruppen.        

Vejret var til den kolde side, lige midt imellem overskyet og solskin. Men ikke for Mikkel (Dam), der sprang ud af vognen, som Clark Kent af telefonboksen, i shorts og T-shirt. På et spydigt spørgsmål om ikke det var i underkanten, de 5 grader og den friske vind taget i betragtning var svaret: ”Jeg fryser aldrig”. All right Mikkel, myrepatterne kunne sådan set jo også godt være en lettere irriteret hud fra morgenens benshave. Vi andre valgte dog en noget anden påklædning.

Tid til rekognoscering omkring kl. 11, og solen havde nu fået overtaget og bragede igennem. På med solbrillerne og så afsted. Vi trak en flot lang slange af smølfeblå ryttere gennem skoven, som ingen andre klubber kunne matche hverken på længde eller humør. Ruten var ret flad, med masser af flow og tekniske passager, som ikke var helt crazy som det ses andre steder til licensløb. Anton havde et mellemværende med et hop fra sidste år og den fik han hurtig og sikkert udlignet med bravur.

Klubbens hoffotograf Morten Degn havde taget den lange tur til Mors og knipsede de mest fantastiske billeder hele dagen. Billederne kan nu ses på klubforum på Facebook. Stor tak skal lyde til Morten.

Rasmus skulle først afsted i U13, og på vanlig vis fik han kørt sig frem i feltet med sin sublime teknik. Det blev til en flot flot 5. plads.

Next up var det ivrige og 33 mand store Herre C felt. Allan og Lars var faldet i snak ved techzone, et godt stykke fra startstregen. Det var noget med en røverhistorie fra gamle dage på Crazy Daizy som bare skulle fortælles færdig. Flere undrede sig over, at de her 90 sek. inden starttid ikke på en eller anden vis bemærkede at de var de eneste i området. ”Guldhakkeren” fik dem gennet afsted ned ad startloopet, imod strømmen af de tidligere startede ungdomsryttere. Skrig og skrål ebbede efterhånden ud som de to forsvandt ud i der fjerne, og de nåede frem i tide. Men var så nødt til at stille sig bagest i feltet. Dumt. Her på bagkant var det sådan set fed nok for alle os andre, men en rookiemistake af format. Det gir os lidt at ligge i læ bag, og samtidig muligheden for at prikke Allan og Lars lidt på maven ved hver given lejlighed. Til deres forsvar skal lige nævnes, at resten af truppen også havde valgt at stille sig bagest. Om det var af høflighed, eller troen på egne evner vides ikke, men den skal nok lige op at vende på næste taktikmøde.

Afsted det gik. Anton forrest af de blå ca. midt i feltet efter startloopet og resten dryssende efter. Der blev vist flot kørsel og god fight af alle mand, og alle avancerede adskillige pladser gennem løbet. Eneste uheld var Mågen der fik vingen i kassetten, og Mikkel havde et mindre styrt og måtte tilbage og hente GPS og dunk. Resultatet af anstrengelserne blev: Anton 11, René 19, Mågen 21, Mikkel 26, Allan 28 og Hjuler 30. Alle kom i mål med at stort smil på læben og der blev delt røverhistorier ud til alle sider. Fedt fedt fedt.

Sidste start var Herre A og H40. I A klassen havde vi den nyindkøbte Peder ”Sagan” Morsing til start, som netop var hjemvendt fra en benhård og tophemmelig træningslejr på Mallorca. ”Sagan” havde ikke en af sine bedste dage og fik aldrig rigtig fundet sin egen rytme og flow. Resultatet lader vi stå i det uvisse, da det nye DCU tidtagningssystem ikke rigtig kunne følge med de hurtige A-ryttere. I H40 klassen var det Guldhakkeren, Reffer city, Jakob Fink Andersen og Peter Sørensens tur til at vise vinterens træningsindsats frem. Igen en ikke helt optimal startformation af de blå i den bageste ende. Der var kun 18 mand til start, og et ret langt startloop gjorde det muligt at rette fejlen inden de nåede det første singletrack. Guldhakkeren nåede da også første frem til det smalle spor og Reffer city og Peter Sørensen havde fået sig presset frem i den bedste ende. Jakob holdt sikkert fat i halen. Guldhakkeren holdt føringen til mål, ”Ref” blev nr. 12, Peter nr. 16. Jakob fik rosinen, men måtte også af et par gange for at hente dunken.

Slut på en super duper solskins søndag hvor der blev kørt i kort/ kort med fantastisk humør og kampgejst. Der er plads til mere solskin på de vinterblege ben og flere licensoplevelser i den kommende tid. Næste udfordring bliver d. 23 april til SRAM liga #1 i Holte, hvor vi igen stiller til start med flest ryttere af alle klubber. Tak til alle og til vores fantastiske klub som bare gør det hele meget sjovere når vi er sammen i flok. 

”Guldhakkeren”           

 

Fra den nye Licens-rytter

D. 09.04 startede sæsonen for en stor del af klubbens licens ryttere. Der er blevet trænet hårdt på at være i top form til denne dag og man kunne mærke spændingen allerede fra morgenstunden, da vi mødtes 10 mand stærk kl. 08.00 for at køre i samlet flok til Mors. For nok er det et licensløb, men fokus var også på det sociale, som altid i MTB Randers.

Første start var Rasmus Sørensen i U13. Rasmus kørte et flot løb og kørte en flot 5. plads hjem. Han sluttede med at spurtbesejrer to ryttere i opløbet. Flot Rasmus du kører snart fra din far.

Anden start var C rækken, H50 og Dame B. MTB Randers Havde hele 6 mand til start i C rækken. Lige op til start skuddet skulle gå var der stor nervøsitet i MTB Randers lejren, for hvor var Lars Hjuller og Allan Black? De havde misforstået hvor starten gik og stod oppe ved pølseboden. De nåede heldigvis med resten af feltet lige efter start loopet.

Alle kørte et godkendt løb. Lars og Allan fik kæmpet sig ind i feltet og gennemførte begge deres førte licensløb. Lars havde endda et styrt undervejs, men der skal mere til at slå ham ud. Mikkel Dam var så uheldig, at styrte på en nedkørsel og tabe drikke dunk og Garmin. Garminen blev fundet, men Mikkel måtte køre resten af løbet uden væske. Han kæmpede sig flot i mål.

Rene Brandt kørte et solidt race og hans store erfaring gjorde han kørte et sikkert og mere end godkendt løb. Rene har ikke trænet så meget hen over vinteren, men holdte farten hele vejen til mål og havde ingen problemer på ruten.

Anton ”young gun” kørte den bedste placering hjem, som nummer 11. De mange timer i sadlen bære frugt og Anton kørte et stærkt løb og blev nummer 11. Han havde ingen styrt og klarede selv hoppene med mor og fars gode guidende råb fra sidelinjen.  Anton lå lidt langt tilbage i starten og brugte mange kræfter på at kæmpe sig op. Næste gang skal han længere frem og endnu bedre placering er i vente til vores unge håb.

Klaus ”Mågen” (mig selv) kom egentligt fint fra start og lå lige bag ved Anton da jeg tabte kæden og den satte sig fast mellem stellet og kassetten. Nu er Pædagoger jo ikke kendt for deres tekniske snilde og der blev brugt meget tid med at bakse med dette. Inden jeg var klar igen lå jeg sidst efter H50 og Damerne og et kort øjeblik overvejede jeg at det var slut for i dag. Jeg satte mig et nyt mål og det var at jeg ikke måtte blive sidst i C rækken. Kørte fint derfra og min nye mission lykkedes. Ps: Rene Brandt mener ikke han oplevede jeg havde defekt, det var en ren overhaling han lavede og en sikker sejr til ham.

Den næste start var med A Rækken og H40 og lad det være sagt med det samme at Per Bonde alias Guldhakkeren er for sejr. Han kørte H40 feltet i sænk og sluttede 3 minutter foran nummer 2. Han hentede en del af A og B rytterne der startede før ham.  Per du er for vild, kæmpe tillykke her fra.

Morten Dommerby og Peter Søren kørte fine løb i H40 og sluttede med fine placeringer. Jakob Andersen gjorde comeback i licens løbene, sidste gang var i 90erne. Jakob mente at tekniske niveau for ruterne var betragteligt svære end sidst han kørte og han brugte løbet til at vænne sig til det tekniske.

I A rækken stillede Peder Morsing  alias Sagan op til førte løb for MTB Randers. Det var ikke Peders dag, han havde ikke benene og stod af en runde før slut. Han var selvfølgelig også blevet demoraliseret af at Guldhakkeren overhalede ham (garanteret på baghjul)?

Alt i alt i fed dag i dejligt forårsvej på Mors. Formanden og prinsesse Smølfen var og heppe. Hvad kan man forlange mere? Det sociale var i højsædet og alle var (og blev) for at heppe på hinanden. Tak til Hof fotografen Morten Degn for de fine billeder.

Mågen

 

 

 

Du er her: Home Løbsberetning - Morsø d. 09. april