Så er vi i gang igen….

Kære medlemmer

Ved sidste nyhedsbrev, ultimo marts, stod vi i en meget underlig situation, hvor mange var sendt hjem fra deres arbejdsplads og al foreningsaktivitet var lukket ned. Uden klarhed for hvornår tingene blev ”normale” igen. Situationen i Danmark er stadig ikke ”normal” efter Covid19, men siden 12. maj har vi kunnet afvikle vores fællestræninger – hvilket mange har været rigtig glade for og vi har set stor tilslutning til træningerne. Tak for det. Dette er dog sidste uge med fællestræning inden sommerferien. Sidste træning for B&U er d. 27. juni og for senior er det d. 28. juni.

Der er også kommet en del nye medlemmer – VELKOMMEN TIL JER.
Efter sommerferien introducerer vi et nyt koncept for at byde nye medlemmer velkommen i klubben, samt det nu bliver muligt at ”tilmelde” sig en prøvetræning så træner teamet ved at der dukker en eller flere nye ryttere op til en given træning. Men meget mere om dette efter ferien.

Vi har jo desværre måtte aflyse både XCM løbet, Street Challenge, XCO løbet i Romalt samt klubtur til Polen/Tjekkiet. Øv, det er vi rigtig ærgerlige over.

MEN, vi har i stedet fundet på nye aktiviteter som også bliver supersjove og spændende. Den første er jo faktisk allerede afviklet, nemlig en fællestur til Pøt Mølle. Desuden var der en stor spor-weekend, hvor MTB sporet i Romalt Bakker blev forbedret mange steder. Tak for den store indsats til jer som deltog.

I næste kvartal skal I være opmærksomme på følgende aktiviteter:

 • MTB Sommer Camp for B&U i uge 32
 • MTB Trail Race for B&U d. 5. august
 • Fællestræning starter igen d. 11. august
 • Bestilling af klubtøj (efterår/vinter kollektion) i uge 33/34
 • Fremvisning af Fussingø sporet - guidet tur d. 29. august
 • Skovene Rundt d. 12. september
 • Klubtur til Isaberg i Sverige d. 17.-20. september
 • Københavnertur... det bliver vildt – d. 3.-4. oktober

MTB sporene

Græs, ukrudt, buske og træer vokser helt vildt i øjeblikket, men de lokale sporteams prøver at trimme sporene så godt som muligt, så de stadig er lækre at køre på, uden man får revet tøj eller hud i stykker.

Der er også en del snak og skriveri i øjeblikket om hvor man må køre på MTB – både nu og fremadrettet.
I skal vide, at bestyrelsen arbejder benhårdt på, at vi fortsat i Randers området har nogle gode spor at cykle på. Vi har altid haft en god dialog med Randers Kommune og Naturstyrelsen Kronjylland, fordi vi er løsningsorienteret og proaktive. Det skal vi fortsat være. To repræsentanter fra bestyrelsen skal på onsdag mødes med Naturstyrelsen Kronjylland for at drøfte omfang af nissespor samt få mere info om den nye Natur-nationalpark.

Derfor er det vigtigt at klubben og medlemmerne overholder de retningslinjer som bliver aftalt mellem parterne. Både når der køres ved fællestræninger og når medlemmerne kører alene eller i små grupper (og uanset om man kører i klubtøj eller ej).

Bestyrelsen vil gerne ridse de væsentligste retningslinjer op:

 • Man skal cykle på de opmærkede spor, eller på grusveje og større stier.
 • Man skal ALTID cykle i den retning som sporet anviser – altså ikke modsat pile-retningen.
 • Man skal IKKE cykle på de såkaldte nisse-/piratspor. De skal holdes lukket.
 • Lad være med at cykle på stier, hvor Kommunen har opsat skilte med ”Gang Sti” og Cykling Forbudt. Dette er specielt et issue i Assentoft – se Cykling Forbudt områderne her

Med MTB-spor i Fussingø, Månedalen, Grusgraven, Romalt Bakker, Assentoft, Ørsted og Ulstrup, så har vi rigtig mange steder i kort radius fra Randers, hvor vi kan cykle uden at turene bliver ensformige. Og med gode forbindelser mellem sporerne på stier og grusveje.

Vi ønsker jer en rigtig dejlig sommer, og håber at vejret bliver godt til en masse lange MTB-ture i den danske natur.

 Vi ses….

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen
(21. juni 2020)